Når skoleferierne starter og folk rejser på ferie så rammes Danmark desværre altid af et uvejr af indbrud. Folks hjem står tomme og forsvarsløse over for indbrudstyve, brandstiftere og andre sjæle med ondt for øje.
Selv med i disse tider, hvor antallet af indbrud faktisk er faldende, meldes der om stigning i indbrud i sommerferien. Der er altså en god grund til, at mange danskere er bekymret for at tage af sted på ferie.
Brug nabohjælp
En af de bedste metoder til at undgå indbrud i sommerferien, er ved at bruge nabohjælp. Sørg for at dine naboer eller venner holder øje med huset, mens de er væk.
Det er vigtigt at de sørger for at tømme postkasserne dagligt. Derudover så fyld på i skraldespanden. Ikke bare med haveaffald, men rigtig køkken affald, så det ser ud som om den er blevet brugt for nylig.
Har naboen f.eks. to biler, så få dem til at parkere den ene i jeres indkørsel eller carport.
Kig også på jeres have. Skal I væk i mere end en uge, så kan det være en god idé at allierer jer med nogen som slår jeres græs. Eller måske hænger vasketøj op uden for (hvis vejret er til det vel og mærket).
Brug så mange af disse tricks som muligt, og gerne flere, til at narre uvedkommende til at tro, at der stadig er nogen hjemme.
Desværre kender mange indbrudstyve til de mest gængse snydetricks og ignorerer de forfalskede tegn på, at der er nogen hjemme.
Så hvis du vil øge sikkerheden yderligere og sikre dig at der ikke sker dit hjem noget, mens du er væk, så kan det være en god ide også at investere i et sikkerhedssystem.
Forskellige private sikkerhedssystemer
Der findes mange forskellige private sikkerhedsløsninger, som enten kan stå alene eller kombineres med andre løsninger.
Hvis du vil helgarderes kan du vælge en komplet sikkerhedspakke, hvor du får tyverialarm, brandalarm og videoovervågning.
Mange udbydere tilbyder dig det, som nogle gange omtales som en integreret sikkerhedsløsning, hvor alle tre alarmsystemer arbejder sammen.
Det betyder, at når tyveri- eller brandalarmen går i gang, så vil videoovervågningen begynde at filme. Du kan selvfølgelig også overveje videoovervågning som filmer konstant.
Når alarmen går, vil straks få en SMS. I nogle systemer vil du kunne logge på online og så se hvor alarmen er gået, og er der tilknyttet videoovervågning, vil du også kunne se overvågningen fra din mobiltelefon. Du kan altså følge med og se lige præcis, hvad der sker, mens det sker. Men det afhænger altså af systemet.
Hvis du vil have noget godt og brugbart ud af videoovervågningen, anbefales det, at du investerer i et HD-kamera, fordi billedkvaliteten er højere. Men hvis ikke du behøver et superskarpt billede, hvor det er muligt at identificere personer, kan du nøjes med et analog kamera, der giver et fint billede, der dog ikke har så høj billedopløsning.
Hvad der sker herefter, afhænger af hvilket type alarm system du har valgt.
Du kan nemlig sagtens få systemer, hvor der ikke er tilknyttet nogen vagtservice – eller en vægter som det hedder. Disse er de billigste systemer fordi du ikke betaler noget abonnement.
Men hvis du vil have den bedste sikkerhed, så skal du altså vælge en udbyder hvor der er tilknyttet en vægter, som kommer ud i tilfælde af alarmen går. Så kan det godt være du tænker, at vægteren kan da umuligt nå ud og fange tyven. Det er meget muligt, men alene det at tyven kan se, at dit alarmsystem er knyttet op med en vagtservice, vil have en præventiv effekt.
Og derudover så vil vægteren også kunne hjælpe med at skærme smadrede døre eller vinduer af, til du kommer hjem og får en håndværker på.
Og som sidste argument, så kommer vægteren jo også ud hvis din brandalarm går. Den udløses jo først og fremmest af røg – og dermed er der altså også en mulighed for, at vægteren kan nå ud og slukke den, inden branden rigtig får fat.
Skriv et svar