Om få uger drager tusindvis af danskere på ferie, når industrisommerferien går i gang.
De danske fabrikker står så godt som tomme mens solen skinner, men til gengæld er vi ude at nyde livet.
Det kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse at rejse rundt i verden.
Derfor får du her 3 gode tips til at rejse lidt billigere – så du har lidt flere penge til overs til fornøjelse, eller alternativt har mindre dårlig samvittighed, når du kommer hjem fra turen igen!
Vær fleksibel med flybilletter
Første tip er at være fleksibel med, hvornår du rejser. Her kan du nemt spare mange tusinde kroner.
Du kan finde billige flybilletter med Rejsepriser.dk. Her har du i menuen mulighed for at vælge deres lavpriskalender. Så får du vist en hel kalendermåned med afrejser fra den lufthavn du vælger til din ønskede destination.
På den måde kan du nemt overskue markedet og derved finde ud af, hvor de billigste billetter ligger.
Især i ferien hvor der er stor efterspørgsel på flybilletter især ned i syden kan der være rigtigt mange penge at spare for en almindelig familie på at rejse på de rigtige tidspunkter.
Husk at bruge en prissøgemaskine – tjekker du alene lige du flyselskaber du kender risikerer du at gå glip af gode tilbud fra især yngre flyselskaber. Husk også, der er stor forskel på de gamle flyselskaber som SAS, KLM og Air France og de nye lavprisselskaber som RyanAir, Norwegian, EasyJet og Wizz Air.
Omgå rejsebureauet
De færreste køber i dag deres rejse gennem et almindeligt rejsebureau.
Det skyldes, at vi med internettet i dag nemt selv både kan booke fly og hotel. Rejsebureaet er blevet et fordyrende mellemled, der reelt ikke er behov for.
Undtagelsen er, hvis du ikke selv ønsker at bøvle med afrejsetidspunkter og priser; hvis du gerne vil have en samlet pakke, hvor du bare møder op i lufthavnen og så bliver fragtet derfra resten af vejen. Vær dog opmærksom på, du kommer til at betale en smule ekstra for denne service.
Læs mere om at spare penge og undgå fordyrende mellemled på A-Finans.dk.
Overvej AirBnB
Et sted at sove er en god ting at have, når du er ude at rejse.
Men det behøver ikke at være et hotel. Især fordi et hotel mange steder i verden faktisk er en dyr omgang.
Portaler som AirBnB og Wimdu har gjort det muligt for dig i stedet for at sove, hvor du ønsker at gøre det hos private. Private stiller et værelse eller hel lejlighed til rådighed og så lejer du her.
Det er der fordele og ulemper ved.
Det kan være billigere, du lærer en lokal at kende og det er knap så formelt og “turistet” som et almindeligt hotel ville være det.
Til gengæld kan du ikke bare snuppe nøgle fra konferencier når du kommer og lægge dig op på dit værelse og glemme alt om sociale relationer. Hoteller ligger også ofte bedre placeret inde midt i byer end lejligheder på AirBnB nødvendigvis gør det.
Tjek både udvalget af hoteller, fx på Hotels.com, og af lejligheder rundt omkring dig med AirBnB.
Så har du et godt udgangspunkt i forhold til at finde ud af, hvor du skal placere dine penge og hvor dit hoved skal hvile henne, når du lander.
Læg et budget
Et godt – men kedeligt – råd er altid at lægge et budget.
Hvis du ved hvor mange penge du i forvejen har planer om at bruge, har du også mere ro på, når du lander.
Du har planlagt udgifter til udflugter, hotel og mad og behøver ikke at vælge den billige eller den dyre ret, når du er nede på ferie. For det valg har du allerede taget, mens du var hjemme.
Ro i sindet er mange penge værd, når du er ude at rejse!
Skriv et svar