Du står midt på vejen i Thailand og aner ikke, hvor dit hotel ligger – og for et par uger siden var du på vej til din en i Paris, men endte uden for byen, da du tog den forkerte metro.
Er det en situation, du kan genkende?
Det er svært at komme ud af Danmark. Især fordi, vi har vænnet os til at bruge vores smartphones i en sådan grad, at vi er helt handicappede, når der lige pludseligt ingen 3G- eller 4G-forbindelse er til rådighed.
Men det er heldigvis et problem, der er nemt og billigt at løse – for ferien er bare nemmere, hvis du har internettet med i lommen.
Køb SIM-kort i lufthavnen
Den nemmeste løsning på problemet er blot at købe et SIM-kort i lufthavnen. Sørg for, der er data inkluderet på SIM-kortet.
Når du køber et SIM-kort i lufthavnen køber du ikke et abonnement, men i stedet køber du blot en færdig pakke med en foruddefineret antal minutters taletid, en mængde data og en række SMS’er.
Et SIM-kort med et par hundrede mb data koster dig næppe mere end 100 kroner, afhængigt af hvor i landet, du rejser hen.
Tag nu dette SIM-kort og sæt det i din telefon. Nu har du et nyt lokalt nummer, som du ikke skal bruge, men du har mulighed for at lave hotspots med din telefon og i øvrigt almindeligt gå på internettet med den, som du kender det.
Læs flere gode rejsetips på trvl.dk.
Brug begrænset
Du har kun et par hundrede mb til rådighed, så du kan ikke streame Netflix og YouTube eller downloade et helt musikkatalog.
Og det er måske også en meget god ting – for du er trods alt taget på ferie, og du er næppe taget afsted for at binge-watche 3 sæsoner af din yndlingsserie på Netflix. Det kan du ligeså godt gøre derhjemme til en billigere pris.
Men et par hundrede mb er rigeligt til at læse dine Facebook-beskeder, bruge Google Maps, WhatsApp og søge efter informationer om hvor du egentligt befinder dig i verden. Til almindelig browsing og beskeder bør et par hundrede mb klare dig en uge eller to afhængigt af dit forbrug. Og hvis du alligevel løbet tør er løsningen ikke mere end hundrede kroner væk med et nyt SIM-kort.
Når du skifter dit SIM-kort gør du det samtidigt umuligt for folk i Danmark at kontakte dig ved hjælp af dit almindelige nummer.
Dette kan du løse enten ved at bede dem bruge onlinechats som WhatsApp eller Facebooks Messenger – eller du kan tage en reservetelefon med til dit eget SIM-kort.
En reservetelefon kan sagtens være en gammel Nokia, der ikke går på nettet – det vigtige er, at din modtager opkald og SMS’er på dit eget nummer, hvis din familie eller venner har brug for at komme i kontakt med dig her og nu.
Mobilt bredbånd også en mulighed i Danmark
Det er ikke kun i udlandet, du kan bruge mobilt bredbånd som din primære internetforbindelse.
Det er også en mulighed i Danmark – især uden for de store byer, hvor det undertiden kan være svært at få hurtig forbindelse med kabler. Du skal ikke mange kilometer ud af Aarhus før det begynder at knibe med den kablede forbindelse, og så er mobilt bredbånd i stedet dit bedste bud.
Du kan se hvor hurtigt mobilt bredbånd du kan få ved at følge linket. Der er en tabel med hastigheder lige nu samt prisen du betaler – og en oversigt over, i hvor lang tid, du binder dig.
Husk, at du som privat ikke kan binde dig i længere end 6 måneder i Danmark. Som erhverv kan du binde dig lige så lang tid som du ønsker og 24 måneder er her normalt. I de 6 måneder du som privat er bundet får du ofte en ekstra god pris.
Skriv et svar