Den danske sommer har ikke helt opført sig som man kunne håbe på, og det har fået mange til at søge uden for landets grænser i jagten på sol og badestrande. Men ved du, hvordan du er dækket ind, når du holder ferie udenlandsk efter dækningen på det gule sygesikringskort ophørte sidste år?
Hold ferie uden bekymringer
Selvfølgelig regner man ikke med, at uheldet er ude, og lige netop du eller et af familiemedlemmerne rammes af voldsom maveinfluenza, eller brækker en arm. Erfaring viser bare, at uheldet typisk er ude, når man mindst venter det, og man får altså en bedre ferie, hvis man kan slappe helt af og nyde de rare omgivelser frem for at bekymre sig. Vi giver dig den ultimative forsikringsguide og forklarer, hvorfor det kan redde dig for mange dyre overraskelser, hvis du tegner en god gammeldags rejseforsikring. Så bliver du helt klar til sommerferien, og kan trække i badeshortsene med god samvittighed og lade tankerne kredse om aftenens menu frem for spekulationer om du nu har forsikret dig godt nok.
Hvordan er reglerne egentlig?
Det kan være svært at holde sig helt opdateret på de skiftende forsikringsbetingelser alt afhængig af, hvor man skal rejse hen. Tidligere var det relativt enkelt. Hvis man altid bar det gule sygesikringskort på sig, var man forholdsvis sikker på at blive dækket uanset, hvor man tog hen på ferie. I dag er situationen en smule anderledes efter indførslen af det blå EU-sygesikringskort.
Det blå EU-sygesikringskort
Egentlig er det ikke så kompliceret. Med det blå EU-sygesikringskort er du dækket på vilkår med borgerne i det land du rejser til. Det er jo til at forstå, ik?
Ej, selvfølgelig er der lige et par yderligere forbehold du skal tage dig inden din rejse. Ved du f.eks., hvordan sygeforsikringen fungerer i henholdsvis Spanien og Grækenland? I flere europæiske lande skal du nemlig selv betale for en væsentlig del af omkostningerne ved et eventuelt sygefald på rejsen. Derudover skal du også ALTID selv lægge ud for alle udgifterne, og selv sørge for at få pengene refunderet, når du kommer retur til Danmark. Det kan i visse grelle tilfælde være nogle relativt store beløb, der skal op ad lommen, og ikke ligefrem noget, der klæder bankbeholdningen.
Hvor skal du hen på ferie?
Nu troede du måske lige, at du havde styr på forsikringsreglerne, og var klart til at pakke kufferten med badebukser og den nye Jo Nesbø krimi? Det kan du også sagtens køre, hvis du har det blå EU-sygesikringskort i lommen og rejser til et af EU-landende, ik? Næsten i hvert fald. For har du ligesom tusindsvis af andre danskere planer om at tage til sydens sol i Tyrkiet bør du læse ekstra godt med her. Tyrkiet er nemlig ikke dækket af det blå EU-sygesikringskort, og du skal derfor betale for samtlige udgifter forbundet med en eventuel sygdom eller et uheld under en ferie i Tyrkiet. Det kan hurtigt blive en dyr fonøjelse, der måske får dig til at ønske, at du og familien var blevet hjemme.
Hvad kan du gøre? Tegn en rejseforsikring
Her kommer et rigtig godt råd, der hurtigt kan komme til at betale sig, inden du tager afsted på sommerferien, hvad enten du rejser til en af EU-destinationerne, der er dækket under det blå EU-sygesikringskort eller Tyrkiet, hvor du selv skal have alle pengene op ad lommen.
Der er nemlig mange fordele ved at tegne en traditionel rejseforsikring.
- Du slipper for at bekymre dig, om i nu er dækket ind under EU-sygesikringskortet på netop jeres destination.
- Din transport hjem fra ferien dækkes i tilfælde af sygdom og dødsfald
- Udgifter, der tidligere blev dækker af den offentlige sygeforsikring som behandling og indlæggelse i tilfælde af akut sygedom og tilskadekomst.
Forhåbentligt kan denne guide gøre det lidt mere klart, hvordan du står stillet inden din næste ferierejse, og hvorfor det kan betale sig at tegne en rejseforsikring.
Skriv et svar