Du vil gerne have mest ud af din ferie – og så er din mobiltelefon et vigtigt redskab.
Dropper du Angry Birds og Wordfeud er din telefon i dag et redskab til at finde vej, tale med lokale og få hjælp, hvis der sker en ulykke.
Du skal blot sørge for at installere de rigtige apps, bruge de rigtige SIM-kort og have det rigtige udstyr med.
Netop det har vi et par forslag til her.
Læs videre herunder – og find ud af, hvordan du får mest ud af din smartphone på ferien.
Hav en Powerbank med
Når du kommer ud af din almindelige bolig ved du ikke, hvor du kan oplade din telefon. Moderne smartphones holder ikke mange dage, når de er forbundet til nettet, almindeligt telefonnet og i øvrigt bruges til at spille lidt hist og her.
Derfor kan du med fordel tage en powerbank eller anden ekstern strømenhed med.
Du kan købe mobiltilbehør online for få hundrede kroner (se hjemmeside), herunder powerbanks. Det er ærgerligt at løbe tør for strøm og din risiko er meget større, når du er ude at rejse, for du ved aldrig, hvornår du næste gang finder en oplader.
En større powerbank vejer få hundrede gram, men kan lade din telefon op 4-5 gange uden problemer – det er meget nyttigt, hvis du er på rundrejse og ikke har samme hotelbase hver aften med en sikker oplader.
Google Translate app med lokalt SIM-kort
Nogle steder i verden er de gode til at snakke engelsk – fx i Rumænien, Malta eller Cypern. Andre steder som Frankrig, Thailand eller Indonesien er det op ad bakke at finde en lokal person, der kan hjælpe dig videre.
Her er Google Translate en kæmpe hjælp. Men du kan ikke ”downloade” Google Translate som sådan. For at få oversat hvad du sidder med har du brug for en internetforbindelse. Du har ikke internet med dit almindelige dataabonnement fra Danmark i udlandet, og du har næppe WiFi hvor end, du gør.
Den nemme løsning på dette er at købe et lokalt SIM-kort med data på, når du ankommer i din destinations lufthavn.
Du får et nyt midlertidigt nummer og mulighed for at bruge det lokale datanetværk på din telefon.
På den måde har du altid Google Translate lige ved hånden; Google Maps ligeledes, så du kan finde vej. Og skal du spørge om hjælp kan du oversætte med Google Translate og endda få app’en til at læse dit spørgsmål op for dig til den person, du har fået til at hjælpe dig.
Dette tip kom fra rejsesøgemaskinen Rejsepriser.dk.
Reservetelefon med eget nummer
Vælger du løsningen med et lokalt SIM-kort virker dit normale danske nummer ikke.
Det er der heldigvis også en nem løsning på.
Hav en reservetelefon med på din ferie – ligesom du ville have, hvis du tog afsted på Roskilde Festival, hvor der er meget stor risiko for at få din almindelige telefon stjålet.
Din reservetelefon, det kan være fx en ældre Nokia, har dit almindelige SIM-kort. Du kan ikke gå på nettet med reservetelefonen, men til gengæld er det muligt for din familie og dine venner at kontakte dig på dit almindelige nummer og derved holde kontakten ved lige. For mange er det den trygge løsning, især hvis du er et sted i verden, hvor 3G-dækningen på dit nye SIM-kort under alle omstændigheder er begrænset.
Især Nokia 301 kan anbefales – det er den telefon produceret det sidste årti, der har den bedste signalforbindelse. Så har du de bedste omstændigheder for at have kontakt med familien lige meget hvor i verden, du befinder dig.
Har du andre gode tips? Del det med læserne her på siden ved at skrive en kommentar til indlægget om gode tips på ferien med din mobiltelefon herunder.
Skriv et svar