I dag findes der stort set ikke den målgruppe, der ikke er at finde på en af de sociale medier vi kender i dag – derfor er annoncering netop på disse platforme så vital en del af markedsføringen os langt de fleste firmaer i dag.
At finde rundt i de forskellige medier og målrette annonceringen til at ramme plet, kan være en stor udfordring for selv den bedste markedsføringsmedarbejder, så derfor kommer her en kort gennemgang af de forskellige platforme og deres individuelle muligheder for annoncering, så du bedre kan danne dig et overblik over den mest hensigtsmæssige markedsføring for dit firma.
Vælg et udgangspunktet
Når du begynder at planlægge din annoncering på sociale medier, er det en rigtig god ide at starte med at analysere det publikum eller det segment du ønsker at ramme med din markedsføring. Kend din målgruppe og planlæg annonceringen ud fra det.
Herefter kan du med fordel tage et grundigt kig på, hvad dine konkurrenter gør. Hvilke medier bruger de og hvordan udnytter de mulighederne på det givne medie – er der noget du kan lære af dem?
Herefter kan du vælge et udgangspunkt for din annoncering og begynde at se på, hvilket socialt medie, der er mest hensigtsmæssigt at anvende.
Som udgangspunkt er Facebook den mest genkendelige platform og også en af sværvægterne, når det kommer til brugere. Umiddelbart lægger Facebook med sin formatering af annoncer og sit feed mest op til B2C annoncering – altså såkaldt business to consumer annoncering, som er et udtryk for dig som forhandler, der henvender dig til forbrugere.
Der er markant forskel på denne form for markedsføring og den modsvarende B2B model, som er business to business – altså handel firmaer imellem. Derfor er det også vigtigt at forholde sig til valget af den rigtige platform.
Kommunikationen på Facebook er præget af forbrugeren, der som udgangspunkt søger enten underholdning eller tilbud.
På dette medie er det æstetiske og visuelle i fokus. Det er billedet og de smukke detaljer, der skal kæle for ved annoncering her. Alderen på brugerne af Instagram er dog væsentlig mindre bred i gennemsnit end på Facebook og mængden af brugere er ligeledes mindre.
Det gør dog ikke Instagram til en dårligere platform at annoncere på – blot anderledes. Her skal der fokuseres mere på det enkelte produkt og især er produkter, der kan gengives med smukke og anderledes billeder utroligt virksomme her.
Modsat Facebook er LinkedIn bedre egnet til B2B annoncering. Her er tale om en udelukkende professionel platform med brugere bestående af firmaer og professionelle personer. Her er de underholdende og humoristiske opslag ikke brugt.
Ved B2B kommunikation og markedsføring er skal fokus ligge anderledes end ved B2C i det, der er tale om en helt anden form for samarbejde. Der er ikke tale om en kort og hurtig handel, som det ofte er med en B2C transaktion, men et længerevarende samarbejde.
Når du annoncerer i B2B øjemed er det vigtigt, at du holder en professionel, oplysende og gerne med genkendeligt fagsprog for den givne branche. Her kan du finde god og professionel hjælp til din annoncering på LinkedIn
Som en modpol til Instagrams visuelle og æstetiske univers ligger Twitter. Her findes ingen billeder eller anden visuel stimulans, kun ord. Denne platform er meget anvendt at tech firmaer, der bruger tweets til at fortælle om nye tiltag, produkter eller services.
Skal du annoncere for software løsninger i diverse udformninger er Twitter et rigtig godt bud på et effektivt medie at annoncere på.
Snapchat
Snapchat er den nye dreng i klassen af sociale medier – og der er fart over feltet. Ikke bare fordi dun kun har få sekunder til at levere dit budskab til potentielle kunder før det forsvinder men også fordi det relativt nye medie er i rivende udvikling hele tiden.
Her skal handler det om hurtigt at fange dit publikum.
Skriv et svar